Algemene uitleg DB Demontage Entertainersklassement:

Ook dit jaar gaan we in samenwerking met DB Demontage Hoogeveen een Entertainersklassement organiseren. Hierbij zijn aan het einde van het jaar soortgelijke prijzen te winnen als vorig jaar. Auto's, motoblokken, versnellingsbakken etc etc.  Daarnaast zal de organisatie en Robert de Boer van DB Demontage nog extra auto’s weg gaan geven op bepaalde racedagen!

De opzet zal iets anders zijn als afgelopen jaar. Vorig jaar bleek dat er zeer constante rijders waren die elke wedstrijd in de top 10 ca waren van entertainers maar vaak buiten de top 5 vielen. Vandaar dat we ipv een top 5 een top 7 doen en bij gelijke stand ook een top 8 evt. De puntentelling zal zijn: 25, 20, 16, 13, 10, 8, 6. Daarnaast zal elke rijder 5 punten extra ontvangen voor elke keer dat hij/ zij in de top 7 eindigt. 

Omdat het om kostbare prijzen gaan is er wederom een team van ‘kenners’ uit alle delen van het land samengesteld om te bepalen welke rijders de beste entertainers waren van een racedag. Dit wordt niet op de dag zelf gedaan maar voornamelijk ook in weken erna aan de hand van filmpjes.

Aan het eind van het jaar worden de prijzen uitgereikt! Alle racedagen en klassen tellen mee voor dit klassement. Maar let op: De rijder die na de teamrace bovenaan staat wint een CAMSO Wf plaats en een jaguar gesponsord door db demontage. Bij de teamrace tellen beide dagen afzonderlijk mee.

Bij gelijke stand krijgt de rijder die het vaakst in de top 7 heeft gestaan een extra puntje. Mocht het dan nog gelijk zijn dan wordt er gekeken welke rijder het vaakst aan de start heeft gestaan dit jaar!

Tussenstand DB Demontage Entertainersklassement: (t/m de Metal Bender)