Laatste nieuws!

Inschrijving Unlimited Bangers Blue Oyster Trophy 21 oktober geopend en weer gesloten!

INSCHRIJVING VOORLOPIG GESLOTEN 175 auto's ingeboekt in 2,5 uur!

De Unlimited Bangers inschrijving voor de Blue Oyster Trophy 2023 op zaterdag 21 oktober aanstaande is geopend.

Dit geldt alleen voor de unlimited bangers. De inschrijving voor de F1 Stockcars en saloonstox volgt later.

De Blue Oyster Trophy is de grootste eendaagse wedstrijddag van het jaar. Dit jaar proberen we er een nog groter spektakel van te maken dan voorgaande jaren.

De finales zullen onder het kunstlicht zijn aan het einde van de dag! Verdere info volgt!

We hebben er zin in!schrijf je in via onderstaande link: https://bit.ly/3Zy97v2

Metal Bender & Supercup finale!

Het was afgelopen zaterdag weer een uitdagende dag voor rijders, publiek, vrijwilligers en organisatie. De weergoden leken ons aan het begin van de dag met 1 voorspelde regenbui van 0,1mm verder zou het droog blijven. Kortom; Ideale weersomstandigheden voor een dagje autospeedway.

De dag begon goed, de baan was in topvorm en de races in alle klassen waren weer van topniveau. Het hoogtepunt aan het begin van de dag was de supercup finale voor de F2 Stockcars, gevolgd door de Van Bangers. Fantastisch om zoveel van dat grote materiaal driftend door de bochten te zien gaan. Sommige rijders hadden er serieus veel werk van gemaakt door andere motoren in te bouwen en extra veiligheidskooien in te bouwen in het geval van de campers. Halverwege de dag kwamen de eerste buien en al snel bleek dat die voorspelde 0,1mm ruimschoots gehaald zou gaan worden.

Gelukkig bleef de baan relatief veel grip geven en konden we toch nog genieten van mooie races en veel actie in alle klassen. Onze dank gaat uit naar alle rijders die het ‘barre’ weer trotseerden en de strijd op de baan aangingen met elkaar en de omstandigheden. Daarnaast willen we al onze officials en vrijwilligers bedanken dat ze zich lieten onderspitten in een mengsel van water en klei terwijl ze langs de baan hun werk deden. Tot slot onze complimenten aan het publiek wat in grote getale is gebleven tot aan het einde van de dag om zelfs de DD van de Van Bangers af te wachten om #337 Giel Koorn daar te zien schitteren in zijn oude Mercedes bus en de Best Entertainer van de dag en van de dd in de wacht te slepen.  Ook een dikke dankjewel naar iedereen die is komen helpen na afloop van de verschillende van Van Banger heats. Vele handen maken licht werk.

Zondag zijn we nog lang bezig geweest met opruimen en schoonmaken van materieel en alles op en rondom de baan. Later deze week zullen we beginnen met het herstellen van de baan voor de Blue Oyster die over 4 weekjes alweer voor de deur staat. Daar willen we dit jaar een nog groter spektakel van maken. Met de finales onder kunstlicht en ook voor de F1 Stockcars een extra finale de Blue Oyster Eindejaarsrace met extra prijzengeld. Daarover later deze week meer!!  Wordt vervolgd!!

inschrijving Metal Bender bangerklassen Unlimited & Van Bangers geopend!!

Om je in te schrijven voor 23 september kun je klikken op de volgende link!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScK2eiqU2knIfHZwIHQTPziJywQhOJcQIYodOu3RvyvfU7B1Q/viewform

Nieuwe website BANGERSEMMEN & wijziging programma!

Het eerste gedeelte van het seizoen zit er alweer op. Tot op heden hebben we een prachtig jaar qua bangers en stockcar racing op Speedway Emmen. Qua bangers waren vooral de credits to the legends en de teamrace absolute hoogtepunten.

Het deelnemers veld in alle klassen neemt steeds verder toe dat is mooi maar zorgt ook voor uitdagingen. We hebben tot op heden al 1 keer een klasse moeten verplaatsen en 1 keer een klasse af moeten lassen. We hadden gehoopt het daarbij te kunnen laten maar we hebben onlangs vergaderd over het tweede deel van het jaar met verschillende klasse vertegenwoordigers en de verschillende dagprogramma’s uitgewerkt. Hieruit is gebleken dat de metal bender niet in de huidige format kan doorgaan. De interesse in de Van bangers is relatief groot maar vooral het feit dat deze wedstrijd de supercupfinale is van de f2 stockcars (extra heats/huldiging en deelnemers) zorgt ervoor dat we de saloonstox wederom moeten verplaatsen. Ditmaal terug naar de Blue Oyster. We begrijpen dat dit niet ideaal is, maar kunnen niet anders. Het heeft verschillende factoren, een aantal die we niet konden voorzien toen we vorig jaar de agenda opstelden maar onze onervarenheid m.b.t. het invullen van de agenda speelt hierin een rol. We zullen bij het maken voor de agenda voor volgend jaar met al deze factoren rekening houden en beter voorbereid zijn.

We zijn druk doende om de Blue Oyster Trophy een nog grotere wedstrijd te maken met extra prijzengeld, show (hopelijk ook vuurwerk etc) voor zowel de bangers als de F1 stockcars. Voor alle klassen bangers, f1’s en saloonstox staan een voorstellingsronde gepland. Het dagprogramma is in grote lijnen al klaar. De finale voor de Bangers zal nu aan het einde van de dag zijn in het donker.

Tot slot hebben we nog de oliebollenrace altijd een knaller van een jaarafsluiting.

Om alle rijders, publiek beter te kunnen informeren en up to date te houden hebben we een nwe website in het leven geroepen waar jullie terecht kunnen voor informatie over alle klassen. Deze website is nog niet helemaal af de laatste puntjes zullen na de vakantie op de i gezet worden! De site is het best te bekijken via de pc maar via de telefoon moet vast ook lukken! Klik op: www.bangersemmen.nl om een kijkje te nemen.

 

Bericht n.a.v. sluiting Warneton en opheffing CAMSO!

CAMSOBangers Camso Sprl bedankt voor de hobby!

Met de sluiting van Warneton komt er een eind aan de Camso. “het einde van een tijdperk”

Toen ik ca 30 kg geleden (eind jaren negentig) met een groep vrienden afreisde naar Ruisbroek waar onze lokale helden de ‘Blue Forces’ voor het eerst meededen met bangerraces hadden we nog geen idee wat we konden verwachten. Het zou harder gaan dan de autorodeo' waar we ons in de regio mee bezig hielden. Wat we zagen overtrof al onze verwachtingen. Internet was nog in opkomst dus sociale media was er nog niet.

Het duurde niet lang of steeds meer vrienden en regiogenoten reisden regelmatig af naar ‘Belgie’ om daar mee te doen of te kijken naar de bangers. In de loop der jaren werd de groep enthousiastelingen groter en groter.

Na de sluiting van Ruisbroek reisden we standaard af naar Warneton waar we getuige waren van de meest gave wedstrijden en snoeiharde actie. De 350km enkele reis was geen enkel probleem.

Een kleine 15 jaar later was deze groep enthousiastelingen (rijders,monteurs en publiek) inmiddels uitgegroeid tot een enorme groep. Toen deze groep ter ore kwam dat er op Emmen een oval was waar mogelijk ook bangers georganiseerd kon worden werd er snel een organisatie opgericht en vrijwilligers geselecteerd om bangerraces op Emmen te kunnen organiseren. De races op warneton gingen echter gewoon door.

Sommige rijders reden alles op beide banen anderen vooral op de een en af en toe op de ander. Naar mijn mening versterkte de beide banen elkaar met elk hun eigen topwedstrijden op het asfalt of het dirt. Ik vind het dan ook platgezegd donders jammer dat het nu gedaan is.

De afgelopen jaren hebben we zeer goed contact gehad met de promotors van Warneton. Frederik Leysen en Bjorn De Sutter hebben ons een aantal keren geholpen en wellicht zullen ze ons in de toekomst nog eens helpen met hun kennis en kunde.

Na het formele bericht van de camso hebben frederik onderling contact gehad en contact opgenomen met spedeworth om de CAMSO world final plekken veilig te stellen voor het continent en dat is gelukt. 1 zal gaan naar de winnaar van het db entertainers klassement aan het eind van het jaar. Voor de ander zullen we nog een passende oplossing bedenken.

Vanwege de historie van de CAMSO en hun hoofdrol in de historie van continentale banger racen heb ik voorgesteld de wf plaatsingen gewoon CAMSO plaatsingen te blijven noemen in de toekomst. Want ik durf wel te zeggen zonder CAMSO had Ase Bangers Emmen niet bestaan!

We zullen onze stinkende best doen deze klap op te vangen en de sport ook in België en noord frankrijk te blijven promoten.

Bedankt voor alles!

Was getekend,

Jos Bruggeman,promotor bangers Emmen

Van Bangers 23 September

Op de volgende wedstrijddag die gepland staat op Speedway Emmen komen de Van Bangers aan de start. Plezier en veiligheid staan in deze klasse voorop, het is vooral een ludieke klasse onder het mom van; Een keer wat anders!

In het oorspronkelijke idee hebben we overwogen de campers te verbieden. Echter we gaan er vanuit dat na de Van Banger manches iedereen ff komt helpen om de baan weer schoon te krijgen zodat de andere klassen er geen last van hebben.Uiteraard vallen deze busjes bangers buiten alle reglementen die we hebben op Speedway Emmen. Maar toch willen we wel een aantal veiligheidsregels verplichten:

- Het moet echt gaan om busjes. Minimale afmetingen ford transit, citroen jumpy etc. Geen kleine bestelwagens van het formaat berlingo of volkswagen caddy. Daarintegen ook geen halve vrachtwagens. (Bij twijfel even bericht sturen aan ASE Bangers Facebook pagina of email aan bangersemmen@gmail.com) - Voor,- of achterwiel aandrijving maakt niets uit! Diesel of benzine ook niet. Echter houdt er wel rekening mee dat de diesels goed uitgezet dienen te kunnen worden. (afsluiter in de brandstof toevoer) daarnaast moeten de busjes ook voorzien zijn van dubbele massaschakelaar.- Zorg voor degelijk gaas voor de ruiten - De auto mag voorzien worden van degelijke kooi rondom de bestuurder.- deurplaat en H frame / rolbeugel zijn verplicht.- De originele brandstoftank dient te zijn verwijderd - Wanneer er sprake is van een busje met een los chassis dient deze na de achteras ingeslepen te worden zodat deze wat kan plooien. - Motorwissel is toegestaan, Auto mag voorzien worden van een waterbak, en evt plaat vd motor om de motor te beschermen.

We zijn heel benieuwd wat jullie al hebben staan dus plaats gerust een foto!

 

ASE BANGERS EMMEN IN DE MEDIA: