"Credits to the Legends"

Zaterdag  21 September 2024

I.v.m. Het 15 jarig ‘Banger racing’ jubileum op Speedway Emmen organiseren wij op Zaterdag 21 september 2024 Organiseren wij “Credits to the Legends”. Op deze dag Komen de f2 Stockcars in Actie, de SaloonStox maar ook de Unlimited Bangers. Zowel de reguliere als ook de "Legends" 

Waarvoor staat Credits to the Legends:
Een wedstrijddag speciaal voor de ‘Legenden’ van de Bangersport. De mannen en vrouwen die ervoor gezorgd hebben dat we vandaag de dag nog met zovelen van de Banger Sport kunnen genieten op Speedway Emmen.

Voor Wie
Hierbij kun je denken aan de rijders die in de jaren 90 en 2000 al reden bij de CAMSO op Ruisbroek en Warneton, maar ook de rijders die in de beginjaren Bangers reden op Emmen! Dit is de kans om nog 1 keer samen op de baan te staan.

Wat zal het een gaaf gezicht zijn om al die rijders in hun oude legendarische kleuren nog 1 keer op de baan te zien het zou toch gaaf zijn als er een afvaardiging komt van: The Blue Forces, Garbage, Woodland, Blitz International, Headless, Wolf team, Bandicoots, de Ral, jo de mannen, Scorpions, Knapteam (Wolfpack), Hammertime en natuurlijk Boogiemen maar ook de vroege Emmen teams zoals Green Hornets, team NSB, RTD, Staphorst, Club Nooitgedacht, N’leusen, Brekiezer, De Pulle, etc etc   

Auto's
Er wordt gereden met Unlimited Achterwiel aangedreven auto's. Deze dienen volgens het ASE Bangers Emmen reglement gebouwd te worden. De verschillen qua reglement zijn niet heel groot in vergelijking met 15 jaar terug.   

Wie komen er?
We hebben al meerdere namen en geruchten gehoord en dat klinkt veelbelovend maar welke rijders en teams er definitief gaan komen kunnen wij nu nog niet zeggen. Hooguit dat er veel interesse in vanuit verschillende delen van het continent en zelfs vanuit Engeland om te komen rijden op deze ‘reunie’ wedstrijd. Uiteraard zijn rijders uit de begintijden die nooit gestopt zijn ook van harte welkom.  We zullen begin 2024 een eerste inschrijving organiseren.  Weet je nu al dat je mee gaat doen laat het dan gerust weten in onze fb posts of laat een reactie achter hieronder.

Planning/ Opzet:
We hebben bewust gekozen voor de September meeting omdat qua programma onze rustigste Bangerdag is. Dat betekent dat er het meeste materiaal en kleding beschikbaar om te 'lenen' van andere rijders die zelf die dag niet mee doen.  

Omdat het voor velen langere tijd geleden is dat ze hebben gereden en enkelen wellicht nog nooit eerder op Emmen hebben gereden kan er de vrijdag ervoor gratis getraind worden.

Er kan in het rennerskwartier overnacht worden en wellicht organiseren we nog een klein feestje in onze loods. Om het zo eerlijk en leuk mogelijk te houden zullen de ‘Legends’ zaterdags zoveel mogelijk bij hun generatiegenoten ingedeeld worden.  De "Legends" rijden in ieder geval los van de moderne jongens. De heats t/m de finale zullen licht contact (hudge & spin) zijn en vanaf de allcomers “full” contact. De legends

Veiligheid, gezelligheid, kameraadschap en respect voor staan voorop deze dag

Zoals gezegd is er veel interesse voor deze wedstrijd. Voor de training is er beperkt ruimte beschikbaar op de vrijdag. (max ca 50 autos) Hoe langer niet (op Emmen) gereden hoe groter de voorrang voor het trainen.

Mocht er nog meer interesse zijn voor deze wedstrijd als verwacht dan kan het zijn dat het programma voor deze dag/weekend verder aangepast gaat worden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin Basters
een maand geleden

Ik ben zeker aanwezig