"Credits to the Legends"

OPROEP!! Wie heeft er materiaal te leen voor de Legends wedstrijd!

Het lijkt nog ver weg toch leeft het al bij veel rijders. Met name bij de oud gedienden die nog een keer hun opwachting willen maken. Menigeen van hen wil wel rijden maar heeft geen materiaal meer. Denk hierbij aan kooien, voetenbakken, deurplaten, watertanken, of evt reserve delen etc etc.  Omdat alles te (laten) maken om nog 1 keer te rijden is ook niet reëel is gaan wij een oproep willen doen aan alle rijders (of oud rijders) die nog geschikt materiaal hebben liggen om uit te lenen. 

De bedoeling is dat het een oldskool wedstrijd wordt, kooien hoeven niet op de milimeter perfect in een auto te passen. Verstelbare universele kooien zoals vroeger zijn prima mits ze aan de minimale voorwaarden voldoen. Hetzelfde geld voor watertanken en vloerplaten. Veiligheid voorop. De auto hoeven geen 6 full contact races mee te kunnen.

Hopelijk kunnen we samen op deze manier zoveel mogelijk ‘legends’ aan de start krijgen om er een legendarische meeting van te maken!

In de onderstaande link kun je aangeven wanneer en welk materiaal je evt ter leen hebt voor een rijder uit je regio. Wij kunnen dan eventueel in een later stadium vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Opgaveformulier beschikbare materialen:
https://bit.ly/3U1Gzt8 

"Credits to the Legends" MerchandischeVanaf het eerste moment dat de ideëen voor deze wedstrijddag er waren hebben we contact opgenomen met Frederik Leysen als een van de laatste promotors van de CAMSO om dit idee bij hen aan te kaarten. 

De camso heeft veruit het overgrote deel van het banger racen op het continent voor haar rekening genomen. Het leek ons dan ook passend om de poster door Frederik in overleg te laten ontwerpen en eventuele merchandise voor deze wedstrijd uit te geven. 

Frederik was direct enthousiast over dit idee en is dan ook direct aan de slag gegaan met het ontwerpen van de poster en verschillende gave kledingstukken voor deze wedstrijd die via zijn site te bestellen zijn. Hij gaf ook aan dat hij een tegoedbon van 100,- beschikbaar stelt aan de winnaar van de Legend finale op de dag zelf. 

FL designs Credits to the Legends Merch

Wil je als LEGEND meedoen, geef je dan op via onderstaande link!

Dit is nog niet de officiële inschrijving maar puur een voorinschrijving om te kunnen kijken waar we vraag en aanbod van uitrusting etc bij elkaar kunnen brengen. Daarnaast zullen we de interesse gebruiken om de dag goed voor te bereiden want 20 legend deelnemers vraagt een andere voorbereiding dan 60.

We horen heel veel oud rijders die interesse hebben maar wij hebben nog geen idee wie er daadwerkelijk willen komen. We willen alle rijders die graag zouden willen komen rijden dan ook vragen om onderstaande link in te vullen. Het gaat ons vooral om de wil om te komen rijden even los van de praktische kant. We begrijpen dat niet elke oude rijder nog over complete uitrusting beschikt om een auto te bouwen. Vandaar dat we ook een oproep willen doen aan onze huidige rijders uit hun regio of ze iets van hun uitrusting uit willen lenen voor deze unieke wedstrijddag.

Hopelijk kunnen we samen op deze manier zoveel mogelijk ‘legends’ aan de start krijgen om er een legendarische meeting van te maken!

In de onderstaande link kun je interesse aangeven en tevens aangeven wanneer je nog materiaal nodig hebt om een auto te kunnen bouwen. Wij kunnen dan eventueel in een later stadium vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Interessepeiling en materiaal behoefte rijders:
https://bit.ly/41WBBQr

"Credits to the Legends"

Zaterdag  21 September 2024

I.v.m. Het 15 jarig ‘Banger racing’ jubileum op Speedway Emmen organiseren wij op Zaterdag 21 september 2024 Organiseren wij “Credits to the Legends”. Op deze dag Komen de f2 Stockcars in Actie, de SaloonStox maar ook de Unlimited Bangers. Zowel de reguliere als ook de "Legends" 

Waarvoor staat Credits to the Legends:
Een wedstrijddag speciaal voor de ‘Legenden’ van de Bangersport. De mannen en vrouwen die ervoor gezorgd hebben dat we vandaag de dag nog met zovelen van de Banger Sport kunnen genieten op Speedway Emmen.

Voor Wie
Hierbij kun je denken aan de rijders die in de jaren 90 en 2000 al reden bij de CAMSO op Ruisbroek en Warneton, maar ook de rijders die in de beginjaren Bangers reden op Emmen! Dit is de kans om nog 1 keer samen op de baan te staan.

Wat zal het een gaaf gezicht zijn om al die rijders in hun oude legendarische kleuren nog 1 keer op de baan te zien het zou toch gaaf zijn als er een afvaardiging komt van: The Blue Forces, Garbage, Woodland, Blitz International, Headless, Wolf team, Bandicoots, de Ral, jo de mannen, Scorpions, Knapteam (Wolfpack), Hammertime en natuurlijk Boogiemen maar ook de vroege Emmen teams zoals Green Hornets, team NSB, RTD, Staphorst, Club Nooitgedacht, N’leusen, Brekiezer, De Pulle, etc etc   

Auto's
Er wordt gereden met Unlimited Achterwiel aangedreven auto's. Deze dienen volgens het ASE Bangers Emmen reglement gebouwd te worden. De verschillen qua reglement zijn niet heel groot in vergelijking met 15 jaar terug.   

Planning/ Opzet:

We hebben bewust gekozen voor de September meeting omdat qua programma onze rustigste Bangerdag is. Dat betekent dat er het meeste materiaal en kleding beschikbaar om te 'lenen' van andere rijders die zelf die dag niet mee doen.  

Omdat het voor velen langere tijd geleden is dat ze hebben gereden en enkelen wellicht nog nooit eerder op Emmen hebben gereden kan er de vrijdag ervoor gratis getraind worden. (Hiervoor zijn max ca 50 plaatsen beschikbaar, hoe langer niet gereden (op Emmen of elders) hoe groter de voorrang voor deze training.. Rijders die vroeger heel veel hebben kunnen weer voorrang krijgen op rijders die een paar keer gereden hebben)

Er kan in het rennerskwartier overnacht worden en wellicht organiseren we nog een klein feestje in onze loods.

Om het zo eerlijk en leuk mogelijk te houden zullen de ‘Legends’ zaterdags zoveel mogelijk bij hun generatiegenoten ingedeeld worden.  De "Legends" rijden in ieder geval los van de moderne jongens. De heats t/m de finale zullen licht contact (nudge & spin) zijn en vanaf de allcomers “full” contact. Bij grote animo kan het zijn dat als er vooorkeur voor is dat er ook een fullcontact klasse wordt ingedeeld. Maar er komt sws een licht contact klasse.


Veiligheid, gezelligheid, kameraadschap en respect voor staan voorop deze dag

 

Mocht er nog meer interesse zijn voor deze wedstrijd als verwacht dan kan het zijn dat het programma voor deze dag/weekend verder aangepast gaat worden.